KFUM Freden är en förening som funnits sedan 1993.

Från början var KFUM Freden enbart en seglarklubb som ordnade kurser på sommaren.

På senare år har föreningens verksamhet växt och kommit att omfatta Sommarpiraterna och motionsverksamhet, innebandy samt en avdelning som arbetar för upprustning av lokalerna och miljön kring Sotebo.

KFUM Freden är ansluten till Riksidrottsförbundet som den seglarklubb den var från början, och även om vi idag har många andra aktiviteter heter vi hos Riksidrottsförbundet fortfarande "KFUM Freden - Segling", därav titeln på denna hemsida. RI:s regler kräver att föreningsnamnet har en "idrottstillhörighet", och därför kan ordet "segling" för närvarande inte tas bort. Föreningen är medlem i såväl Svenska Seglarförbundet som KORPEN.

Vi hoppas att alla medlemmar ändå ska känna sig hemma i föreningen, även om man inte sysslar med segling, och hoppas kunna lösa detta med föreningsnamnet längre fram.

Våra aktiviteter är utspridda runt om i Strömsholmsområdet - Herrskogen, Strömsholmsskolans gymnastiksal och Sotebo (badplatsen i Borgåsund), där även klubblokalen finns.

Uppdaterad: 2015-01-11 18:14

Postadress: